(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Yashirin iqtisodiyot, ya’ni rasmiy statistikada aks etmaydigan iqtisodiy faoliyatlar, milliy iqtisodiyotga turli jihatlardan ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqolada yashirin iqtisodiyotning shakllanish sabablari, uning ijtimoiy va iqtisodiy ta’siri, shuningdek, uning bartaraf etish usullari ko‘rib chiqiladi. Yashirin iqtisodiyotning o‘ziga xos xususiyatlari va uning iqtisodiyotga salbiy ta’sirini tahlil qilish orqali, unga qarshi kurashishning samarali yo‘llari ishlab chiqiladi. Tadqiqotda yashirin iqtisodiyotning global miqyosdagi va O‘zbekistondagi o‘rni o‘rganilib, kelajakdagi rivojlanish istiqbollari belgilab beriladi.