(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada turizm sohasining mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri tahlil qilingan. Turizmni rivojlantirish orqali valyuta oqimini oshirish, yangi ish o‘rinlari yaratish va hududlar iqtisodiy rivojlanishini ta’minlash imkoniyatlari o‘rganilgan. Shuningdek, turizmni boshqarishning zamonaviy yondashuvlari, jumladan, raqamli texnologiyalar va barqaror turizm tamoyillari tahlil etilgan. Natijalar turizm sohasini rivojlantirish strategiyalari iqtisodiyotning barqaror o‘sishida muhim rol o‘ynashini ko‘rsatdi.