(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqolada konstruktsion va issiqqa chidamli po‘latlarni payvandlashda qo‘llaniladigan qoplamali elektrodlar turlarini o‘rganishga qaratilgan tadqiqot natijalari keltirilgan. Payvandlash sifatini ta’minlash uchun elektrodlarning tarkibi, qoplama turi va qo‘llaniladigan materiallar hamda ularning payvandlash jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot davomida issiqqa chidamli po‘latlarning turli haroratlarda deformatsiyalanish xususiyatlari va payvandlash natijasidagi mexanik mustahkamlik o‘rganildi.