(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Bugungi kunda ta’lim tizimi oldida turgan asosiy vazifalardan biri o’quvchilarning zamonaviy dunyoda muvaffaqiyat qozonishlari uchun zarur bo’lgan tayanch kompetensiyalarni rivojlantirishdir. Ta’lim jarayonida nafaqat an’anaviy bilimlarni berish, balki o’quvchilarni ijtimoiy, iqtisodiy, texnologik va madaniy o’zgarishlarga moslasha oladigan shaxs sifatida shakllantirish muhim hisoblanadi. Tayanch kompetensiyalar va malakalar bu borada markaziy o’rinni egallaydi. Mazkur maqolada tayanch kompetensiyalarning ustuvorligi, ularning ta’lim jarayonidagi o’rni va ahamiyati tahlil qilinadi.