(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ko‘kyo‘tal kasalligi jahon sog‘liqni saqlash jamiyatining oldidagi jiddiy muammolardan biri hisoblanadi. Dunyo sog‘liqni saqlash tashkiloti ma’lumotiga ko‘ra 2018 yilda dunyoda 16 million bolalarda ko‘kyo‘tal kasalligi kuzatilgan, ulardan 95% rivojlangan mamlakatlarga to‘g‘ri kelgan va taxminan 195000 bolada bu kasallik o‘lim bilan yakunlangan