(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Adabiy ta’limga, bevosita adabiyot darslariga gender yondashuvining kiritilishi keng qamrovli ilmiy ochiqliklarni ko‘rsatib berishi bilan ham ahamiyatlidir. Adabiyotni o‘rganishda gender tushunchasining o‘rni va xususiyatlarini o‘rganish gender bilan bog‘liq turli jihatlar, jinsning ijtimoiy tuzilishi va uning adabiy asarga ta’siri va uni idrok etishini tahlil qilishni o‘z ichiga oladi.