(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Surunkali gepatitni davolashda diyetoterapiya muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada mahalliy o‘simlik oqsillariga boy va ixtisoslashgan parhez mahsulotlarining surunkali gepatitli bemorlar salomatligiga ijobiy ta’siri o‘rganilgan. O‘simlik oqsillarining hazm bo‘lishi osonligi va jigar faoliyatini yaxshilashda tutgan roli bilan birga, ixtisoslashgan parhez mahsulotlarining vitaminlar, minerallar va antioksidantlarga boyligi bemorning sog‘lig‘ini saqlashda muhim o‘rin tutadi.