(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Inson qadimdan o’zining arxitektura – qurilish faoliyatida ongli va intuitiv ravishda jonli tabiatga murojaat etgan va tabiat uning turli muammolarini hal qilishda yordam bergan. “ Bionika” atamasi yunoncha – bios so’zidan kelib chiqqan bo’lib, “hayot” degan ma’noni anglatad. “Nika” so’zi elektronikadan olingan bo’lib, ilm-fan sohasida yangi atama sifatida yo’nalish ochdi. Maqolaning asosiy mazmuni bionika nimani anglatishi bu fanning kelib chiqishi va hozirgi kunda qo’llanishiga oid ma’lumotlarni berishdan iborat.