(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada Shukur Xolmirzayev ijodiga oid ma’lumotlar, asarlari, hikoyalariga, ijodiy merosiga to‘xtalib o‘tildi. XX asr o`zbek adabiyotida o`ziga xos uslubga ega bo`lgan ijodkorlardan biri Shukur Xolmirzayev sanaladi. Shukur Xolmirzayev o`zbek adabiyotiga 60-yillarda kirib keldi. Ilk hikoyalari bilanoq o`quvchilar qalbini zabt etdi. U yaratgan hikoyalar Abdulla Qahhor e`tiboriga tushdi. Keyinchalik romanchilikka ham qo`l urdi. Shukur Xolmirzayev hikoyalaridagi obrazlarga alohida ahamiyat qaratdi. Ularni samimiy va tabiiy qiyofada aks ettirishga intildi. U yaratgan hikoyalarda ayniqsa bola obrazi alohida ahamiyat kasb etdi.