(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada Surxondaryo kvars qumlarining kimyoviy tarkibi rentgenografiya analizi yordamida aniqlanib ular orasida Sherobod va Jarqo‘rg‘on kvars qumlari foiz tarkibi yuqoriligi aniqlandi. Jarqo‘rg‘on kvars qumini xom ashyosi ko‘pligini hisobga olib tripleks shisha olishni ishlab chiqdik.