(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Eksperimental diabetik oyoq sindromida jigar patomarfologiyasini o’rganish va kompleks davolash algaritmi orqali jigar biyokimyoviy jarayonlarini baholashdan iborat. Zamonaviy dori preparatlari orqali jigar to’qimasining marfologik xususiyatlarini, funksiyasini, fermentativ xususiyatlarini qandli diabet kasalligi fonida qayta tiklash orqali aniqlanadi.