(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Tashqi savdoni davlat tomonidan tartibga solish zaruriyati milliy iqtisodiyotni himoya qilish, milliy resurslardan samarali foydalanish va iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlash bilan bog‘liq. Samarali siyosat milliy ishlab chiqaruvchilarni himoya qilish, milliy daromadni oshirish va milliy iqtisodiyotni barqarorlashtirishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, noto‘g‘ri siyosat ijtimoiy muammolar va iqtisodiy rivojlanishning orqada qolishiga olib kelishi mumkin. Mazkur maqolada tashqi savdo siyosating xusuyatlari va uning eksport barqarorligiga ta’sir etish muammolari o’rganilgan. Tadqiqot natijalari asosida mamlakat eksport barqarorligini ta’minlash bo’yicha takliflar berilgan