(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu mqaolada davlatning majburlov chorasi hisoblangan jinoiy javobgarlikka tortishdan ko‘zlangan asosiy maqsad, ijtimoiy munosabatlarga putur yetkazmaslik va huquqbuzarlikning oldini olish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada jinoiy javobgarlikning qo‘llanish asoslari, mazmuni, qo‘llash tartibi, javobgarlikka tortiluvchi subyektlar, javobgarlikning faktik va normativ asosi yoritilgan.