(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
O‘zbekistonda innovatsion loyihalarni amalga oshirishni rag‘batlantirish, yirik ishlab chiqarish korxonalari, kichik va o‘rta biznes vakillarini innovatsion rivojlanish yo‘liga o‘tkazish, boshlang‘ich (startap) innovatsion biznes loyihalarni ishlab chiqish va ularni rivojlanishini davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan chora-tadbirlarga ustuvorlik qaratilib kelinmoqda. Jumladan, korxonalarda innovatsion boshqaruv samaradorligini oshirish iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantiruvchi omil sifatida baholanib, yangi ish o‘rinlarini yaratish va milliy iqtisodiyot barqarorligini ta’minlashning muhim sharti sifatida baholanmoqda. Mazkur maqolada shular haqida fikr bildirilib, sanoat korxonalari samaradorligi ko‘rsatkichlarini tizimli tahlil qilish asosida korxonalarning innovatsion boshqaruvi samaradorligini baholashning uslubiy jihatlari tahlil etilgan. Shuningdek maqolada sanoat korxonalari innovatsion boshqaruvi samaradorligiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar keltirilgan, ularni ta’sir ko‘rsatish doiralari bo‘yicha guruhlash asosida sanoat korxonalari innovatsion boshqaruvi samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.