(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Surxondaryo viloyati O‘zbekiston Respublikasining asosiy qishloq xo ‘jaligi hududlaridan biri hisoblanadi. Surxondaryoda boy mahalliy paxta xomashyosiga ega paxta sanoati rivojlangan viloyatlardan biridir. Paxta yetishtirish asosan, viloyatning Surxon-Sherobod vodiysining sug‘orma dehqonchilikka asoslangan yerlarida amalga oshiriladi. Yaqin yillargacha Surxondaryo viloyati iqtisodiyotida qishloq xo‘jaligi yetakchilik qilgan. Hozirgi kunda esa yengil sanoat va oziq-ovqat sanoati ham jadal rivojlanmoqda. Ayniqsa paxta tozalash, uni qayta ishlashda viloyat yetakchi o‘rinlarni egallaydi. Shuningdek, viloyat qishloq xo‘jaligida ipakchilik tarmog‘i ham yaxshi rivojlangan.