(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola yechim topish uchun kompaniyalarda aktsiyadorlarning rolini oshirish muammolarini muhokama qiladi. Va Google so’rovi ishonchli va o’z vaqtida ma’lumotlar va fikrlarni topish uchun ishlatilgan. Ushbu maqolani yozish jarayonida Google so’rovi tafsilotlari va statistikasi Stata 15 yordamida muhokama qilinadi. Ushbu maqolaning asosiy maqsadi kompaniyalarda aktsiyadorlarning roli va huquqlarini ilgari surishda ba’zi muammolarga qanday yechim topishni ko’rsatishdir. Aktsiyadorlarning roli va huquqlarini yaxshilash yo’lini topish uchun Stata15 juftlik Pearson, regressiya, marja va boshqa usullardan foydalangan. Aktsiyadorlarning roliga qanday omillar ta’sir qilishi, ular qanchalik ta’sir qilishi va ijobiy yoki salbiy ta’sir ko’rsatishi isbotlangan. Maqolaning oxirida barcha to’plangan va topilgan tafsilotlar va xulosalar asosida ba’zi yo’llar va xulosalar berilgan.