(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Zamon rivojlanib borayotgani sari aholining ehtiyojlari ham shunga mos ravishda ortib bormoqda, ammo oramizda moddiy ehtiyojlarini halol mehnat qilib qondirishdan ko‘ra qing‘ir yo‘llarni tanlaganlar ham yo‘q emas. Bunga bitta misol O‘zbekiston Respublikasi Jinoyat Kodeksining 169-moddasida o‘z aksini topgan og‘irlik jinoyatidir. Ushbu maqolada o‘g‘irlikning jinoiy huquqiy belgilari haqida hamda uning qanchalik ijtimoiy xavfli ekanligi 2010-2023- yillar oralig‘idagi statistikasini o‘rganish orqali tahlil qilib, Singapur qonunchiligi normalari asosida yanada chuqurroq tasavvurga ega bo‘lamiz.