(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada mamlakatimiz hududlarida uy-joy qurilishida va ekspluatasiya davrida kam mablagʻ talab etuvchi texnologiyalarni qoʻllash va binolardan samarali foydalanishni tashkil etish, uy-joy qurilishida resurs tejamkor energiya tejamkor texnologiyalardan foydalanish masalalari. Shuningdek, hududlarda aholini uy-joy bilan ta’minlash tahlili asosida mavjud muammoni echishda, bozor mexanizmlarini samarali qoʻllash yoʻli bilan bu muammoni echish boʻyicha xulosa, tavsiya va takliflar berilgan.