(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi kunda o‘quv jarayonini ilg‘оr pеdagоgik tеxnоlоgiyalar asоsida tashkil qilish оrqali amalga оshirilishini, ta’lim jarayonini bоzоr iqtisоdiyoti talablarini inоbatga оlgan hоlda tashkil etish, unga tеgishli o‘qitish tеxnоlоgiyalarni jоriy qilish, ta’lim mazmunini dоimiy ravishda yangilab bоrishga qaratilgan. Shu bilan birga ushbu maqola dual talim va uning imkoniyatlari yoritilgan bo‘lib ta’limida o‘qitishning dual tizimini tashkil etish tartibi hamda uning ta’lim tizimida tutgan o’rni naqadar muhim ahamiyatga ega ekanligi yoritilgan.