(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Avtomobil yo’llari mamlakatning muhim boyligi bo’lib, iqtisodiyotning o’sishida asosiy omillardan hisoblanadi. Avtomobil yo‘llarini loyihalashda zamonaviy informatsion texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyati, O‘zbekiston Respublikasida loyihalash jarayonlarini avtomatlashtirish bo‘yicha ishlar va tajribalar olib borilayapdi. Respublikamizni iqtisodiy rivojlanishi va taraqqiy etishi eng avvalo transport kommunikatsiyalarining holatiga bog’liqdir. Transport kommunikatsiyalarini loyihalash jarayonlariga zamonaviy texnologiyalarni qo’llash ularni loyihalash sifatlarini oshirishga, bu ishlarni kam ishchi kuchi sarflab, qisqa muddatlar ichida bajara olishga imkoniyat yaratadi. Shu boisdan ham yo’l-transport kommunikatsiyalarini loyihalash jarayonlarini avtomatlashtirish va bu soha bo’yicha mutaxassislarni tayyorlash sifatini oshirish haqida ma’lumotlar berilgan.