(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ўшбу мақолада эхинококкоз касаллигида эхинококэктомия операциядан кейин жарроҳ тактикасини баҳолашда олиб борилган тадқиқот илмий ишларидан иборат. Бунда Сурҳондарё вилояти РШТИЁМ Сурҳондарё филиалида 2021-2023 йилда қабул қилинган эхинококкоз ташхис қуйилган беморлар касаллик тарихлари ретроспектив таҳлили қилинди. Қайталанган эхинококкоз касаллигининг турли шаклларида қолдиқ бўшлиқни йўқотиш ва ишлов беришнинг ишлаб чиқилган усулларини жорий этиш операциядан кейинги реалибитация даврини қисқартириш самарали натижалар берганини исботланди.