(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mamlakatimiz rivojlanayotgan mamlakatlar safida barcha sohalarda õz õrniga ega.Ammo bu kõrsatkichlar bazida õz ahamiyatini yõqotadi.Õzbekiston iqtisodiyotning barcha sohalarida,xalq faravonligi yõlida õz iqtisodiy kõrsatkichlarini barqarorlashtirishi lozim.Bunda Fiziokratlar ta’limoti bõyicha iqtisodiyotning asosiy tarmoği bõlgan qishloq xõjaligida shaxsiy manfaatdorlikni yuqori dajada oshirish hamda Keyns nazariyasining ishlab chiqilishida markaziy muammo bõlgan ishsizlikni bartaraf etish,shuningdek monetarizm nazariyasining asosiy muammosi bõlgan stagflatsiya jarayonini ya’ni ishlab chiqarish hajmining pasayib borish sharoitida inflyatsiyaning vujudga kelishini yõqotish zarur.