(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ko’p serverli muhit joylashuv jihatdan bir – biridan uzoqda joylashgan foydalanuvchilarga loyiha vazifalarini xuddi bir xonada ishlayotgandek bajarishga imkon beradi. Ushbu muhitda foydalanuvchilar ma’lumotlarni mahalliy fayllar omboridan ochadilar. Barcha metama’lumotlar markaziy ma’lumotlar bazasidan o’qiladi va unga yoziladi, bu foydalanuvchilarga katta fayllarni global kompyuter tarmog’i (WAN) orqali nusxalashdan ko’ra tezroq ochish imkonini beradi. Ushbu maqolada web tizimlarda axborot xavfsizligi zaifliklarini aniqlash klassifiktsiyasi haqida so’z boradi.