TILSHUNOSLIKDA ZOONIMLARNING O‘RGANILISHI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada ayrim turkiyshunos olimlar tomonidan tadqiq etilgan zoonimlar, ularga oid qarashlar bayon etilgan. Oʻrta asr Sharqining mashhur mutafakkirlaridan biri Abulqosim Mahmud az-Zamaxshariydan bugungi yosh olimlarning ishlarigacha imkon qadar tahlil jarayoniga tortilgan. Maqolani yozish jarayonida tasniflash, tavsiflash, semantik, qiyoslash metodlaridan foydalanilgan. Zoonimlar turkiy xalqlar hayotida qay darajada ahamiyat kasb etgani, hayvon nomlari bilan bog‘liq qanday leksemalar mavjudligi olimlarning tadqiqot ishlarini o‘rganish mobaynida yoritilgan