NUROTA VOHASI AN’ANAVIY HUNARMANDCHILIKDA USTA SHOGIRD AN’ANALARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek xalqining tarixida an’anaviy to‘qimachilikning noyob durdonasi hisoblangan kashtalik sohasida respublikamizning qadimiy va navqiron Nurota vohasi kashtachiligida tarqalgan choyshab, so‘zanalarning xorijiy davlat muzeylarida saqlanmoqda. Tadqiqotda Nurota vohasida tikilgan so‘zanalar va ularda aks etgan tuyg‘ularga mazmun-mohiyat kiritgan usta-shogird an’analariga e’tibor qaratiladi.