“QUTADG’U BILIG” ASARINING SO‘ZLARIDA UCHRAYDIGAN AYRIM SO‘ZLARI TAHLILIGA DOIR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada Yusuf Xos Hojibning “Qutadg‘u bilig” asarida keltirib o‘tilgan ayrim so‘zlarning qo‘llanish shaklida uchraydigan ayrim otlashgan leksemalarning ishlatilishi va ularning mazmuni hozirga kunlarimizda qo‘llanilayotgan mazmuniga moslashishi haqida so‘z boradi. “Qutadg‘u bilig” asarida keltirib o‘tilgan turli xalqlar tilida uchraydigan ayrim leksemalarda keng qo‘llanilgani va hosil qilingan ma’no-mazmuniga ko‘ra o‘z o‘rnida samarali ifodalanishi bo‘yicha ma’lumotlar berib o‘tilgan