O‘zbekiston Respublikasi jinoyat qonunchiligida qonuniy prinsipining mazmun-mohiyati (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada qonun ustuvorligi, qonun ustuvorligi nima uchun muhim ekanligi, qonuniylik prinsipi, qonuniylikni ta’minlashda Konstitutsiyaning o‘rni, sud hokimiyatining mustaqilligini ta’minlash, odil sudlovni demokratlashtirish, sudlarning mustaqilligi, qonun ustuvorligi va sud huquq tizimini ta’minlash maqsadida amalga oshirilayotgan va rejalashtirilgan islohotlar, oliy davlat organlari tomonidan chiqarilgan qonun, qaror hamda farmoyishlar haqida batafsil ma’lumot beriladi.