TA’LIMNING HOZIRGI KUNDAGI YUTUQLARI VA KAMCHILIKLARI YOSHLAR NIGOHIDA (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kunda ta’lim sifatini oshirish yo‘lidagi muammolar, ularni bartaraf etish hamda istiqbolini beligilash yo‘lidagi fikr va mulohazalar, jumladan, o‘quv dasturlarni takomillashtirish, o‘quv mashg‘ulotlarini loyihalash, ilmiy tadqiqot ishlarini davr talablari asosida tashkil etish, bu borada xorij tajribalaridan foydalanish, ta’lim oluvchilarning kasbiy sifatlari hamda mantiqiy fikrlash operatsiyalarni rivojlantirish kabilar haqida so‘z yuritiladi. O‘zbekistondagi umumta’lim maktablarining 9 yillik ta’imdan 11 yillik ta’limga o‘tishlari hamda oliy ta’lim muassasalardagi kredit-modul tizimini joriy etilib, uning talabalarning tahsil olishlaridagi yutuq-kachiliklari va ushbu ta’lim tizimi joriy etilishidan oldingi tizim bo‘lgan an’anaviy ta’lim tizimining kamchiliklari haqida ham biroz fikr bildirilib ketiladi