ДАРОМАДЛАР ВА ХАРАЖАТЛАР ҲИСОБИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Бу мақолада даромадлар ва харажатлар ҳисобини такомиллаштириш, шунга боғлиқ бўлган муаммолар, муаммоларни ҳал қилишнинг назарий, ташкилий ва методологик жиҳатлари ҳақида маълумотлар ёритилган. Бундан ташқари корхоналар харажатларининг назоратсиз ўсиши, уни бартараф этиш учун оптималлаштириш зарурияти, харажатларни тежаш учун мақсадли дастурларни ишлаб чиқиш, ушбу дастурнинг аҳамияти шунингдек, ишлаб чиқариш ва хизмат кўрсатиш соҳаларида харажатларни тежашнинг илғор усулларини таклиф ва хулосаларини бериш ҳамда харажатларни оптималлаштиришга қаратилган таклифлар ҳақида ҳам маэлумотлар берилган