Tuproqqal’a imkoniyatlar poydevori (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur tezis Tuproqqal’a tumanining tashkil topishi to‘g‘risida. Xorazm viloyatining chekka bir qishlog‘ida yangi tumanning tashkil etilishi qishloq aholisiga yanada ko‘proq e’tibor berilishiga juda katta turtki bo‘ldi. Ayniqsa, tuman yoshlari uchun yanayam ko‘proq imkoniyat eshiklari ochildi. Tumandagi mas’ul xodimlar va tuman hokimligi tomonidan nazorat qilinayotgan boshqarmalar va yoshlarga mas’ul xodimlar o‘z kasbiga fidokorona yondashgani va mas’uliyatni chuqur bo‘yniga olib qilayotgan ishlari tahsinga loyiq. Yoshlarning bo‘sh vaqtlarini mazmunli o‘tkazish maqsadida ko‘plab o‘quv maskanlari ochildi. Yoshlarning bandligini ta’minlash uchun yoshlar tadbirkorligiga katta e’tibor qaratildi