XORАZM VILOYATI QISHLOQ JOYLАRIDА IJTIMOIY INFRАSTRUKTURА TIZIMINING HUDUDIY TАRKIBI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Xorazm viloyati qishloq joylarida ijtimoiy infrastruktura tizimining hududiy tarkibi mavzuning dolzarbligi aholining maishiy ehtiyojlarini ta’minlash, xizmatlarga kirish-chiqishni ta’minlash, transport va kommunikatsiya aloqalarini, sog‘lik va ta’lim tizimlarini o‘z ichiga oladi. Bu mavzu dolzarbdir, chunki aholi uchun sodda va samarali xizmatlar ta’minlanishi, infustrukturni yaxshilash va rivojlantirish, ijtimoiy rivojlanishning muhim shartlaridan biri. Xorazm viloyati qishloq joylaridagi infrastruktura tizimi aholi sog‘ligi, ta’limi, transporti va boshqa asosiy yo‘nalishlarga ega bo‘lib, hududiy tarkib faoliyatining samaradorligini ta’minlashga yordam beradi. Maqolada tushuntirilgan ma’lumotlar viloyatdagi ijtimoiy infrastrukturani mustahkamlashda va yengilashda asosiy tufayli yo‘li elon qilingan