M1 TOIFALI AVTOMOBILLARNI TURLI MUHITLARDA TORMOZLANISHINI TAHLIL QILISH VA PARAMETRLARINI O‘RGANISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada tormozlash jarayonining eksperimental tadqiqotlar natijalari, xususan parametrlari, keltirilgan ya'ni barqaror holat sekinlashuv qiymatlari va uning ko‘tarilish vaqti avtomobilning haqiqiy yuklanganlik holati, blokirovkaga qarshi tormoz tizimi (ABS) mavjudligi (yo‘qligi), yo‘l qoplamasining turi va holati, shuningdek, transport vositasi va yo‘l yuzasi o‘rtasidagi bog‘lovchi element shinalarning holati shuningdek mavsumiylikni meteorologik sharoitga qarab tavsiflanishi.O‘rganilayotgan qiymatni aniqlovchi matematik modellar taqdim etilgan va ularning amaliy ahamiyati tasvirlangan. Yo‘lni Yo‘lni xususiyatlarini o‘rganish metodologiyasini aniqlashtirishning amaliyligi asosiy hisoblash usullariga tuzatish koeffitsientlarini kiritish orqali yo‘l transport hodisalari yo‘l-transport jarayonida topilmalarning ishonchliligi va ob'ektivligini oshirishga qaratilgan ko‘rsatmalar berilgan