MADANIY-TARIXIY TURIZMNING MOHIYATI VA UNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada madaniy-tarixiy turizm tushunchasi, uning tarixi, kelib chiqishi, uning turizm sohasidagi oʻrni va oʻziga oʻziga xos xususiyatlari ochib berilgan va bugungi kunda madaniy-tarixiy turizmning ahamiyati qay darajada ekaligi oʻrganilgan. Ushbu maqola yozilishidan asosiy maqsad “Madaniy-tarixiy turizmning mohiyati va uning xususiyatlari” haqida umumiy ma`lumot berish. Tadqiqot natijalari shuni ko`rsatadiki, madaniy-tarixiy turizm o`zining koʻp turlilik xususiyatlari orqali nafaqat turizm sohasini, balki davlat iqtisodi va boshqa ko`plab xizmat koʻrsatish sohalarini rivojlantirishi mumkin