MUSTAQIL TA’LIM TALABALARGA CHET TILINI O‘RGATISHNI TAKOMILLASHTIRISHNI SHARTI SIFATIDA (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada nofilologik ta’lim yo‘nalishlari talabalarining chet tili bo‘yicha mustaqil ishlarini tashkil etish xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Chet tilining kommunikativ kompetentsiyasini o‘zlashtirish jarayonida o‘z o‘stida mustaqil ishlash samaradorligini oshirish uchun zarur bo‘lgan pedagogik shartlar tavsiflangan. Shuningdek, chet tili dissiplinasi bo‘yicha mustaqil ta’limni tashkil etishda o‘qituvchining o‘rni tahlil qilinadi va talabalarning kasbiy tayyorgarligini hisobga olgan holda mustaqil ta’lim uchun vazifalar belgilanadi