O‘QISH DARSLARIDA AJDODLAR MEROSIDAN FOYDALANISH ASOSIDA O‘QUVCHILAR SAVODXONLIGINI OSHIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
maqolada boshlang‘ich sinf o‘qish darslarida ajdodlar merosini o‘rganish orqali o‘quvchilar savodxonligini oshirish, ularda ongli savodxonlikka ega bo‘lish ko‘nikmasini riojlantirish asosida milliy qadriyatlar va milliy merosimizga bo‘lgan hurmati va faxrlanish hissini tarkib toptirish, o‘qish fanidan o‘quvchilarning o‘qish savodxonligini baholash darajasi adabiy-nutqiy kompetensiyalar va badiiy asarni tahlil qilish kompetensiyalarni shakllantirishga oid tavsiyalar bayon etilgan