Zamonaviy ta’lim paradigmalari va ulardan foydalanishning samarali usullari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola globallashuv muhitida ijtimoiy fan sohalario‘qituvchilari uchun zamonaviy ta’lim paradigmalarining 5 usulini tanishtirish vata’lim jarayonida ulardan foydalanib, dars samaradorligini, o‘quvchilarning bilimdarajasi, shaxsiy fazilatlari, tafakkurining rivojlanishiga erishishni ko‘zda tutadi.Maqola orqali o‘quvchining funksional savodxonligi, ta’lim muassasasiga ta’lim oluvchilarning maqbul xulq-atvorini shakllantirish, bolalarning erkinligi vaijodkorligini ta’minlash, Ta’lim oluvchi shaxslarning jismoniy, psixik kuchlarini rivojlantirishga oid tavsiyalar yoritib beriladi.