MAQSUD SHAYXZODANING HAYOTI VA IJODI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqsud Shayxzodaning o‘zbek adabiyotiga, madaniyati ravnaqiga qo‘shgan hissasi mustaqil O‘zbekiston va uning hukumati tomonidan munosib e’zozlandi. Maqsud Shayxzoda Ozerbayjon va O‘zbek xalq adabiyotining eng zabardast shoir va adiblaridan biri hisoblangan. U juda hamkuchli idrokli, zehni baland va harqanday yaxshi va yomon vaziyatlardan o‘znotiqligi bilan chiqib keta olgan hozirjavob inson bo‘lgan