O‘ZBEK VA FRANSUZ ADABIYOTI TARJIMALARIDA XALQ QAHRAMONLARINING TASVIRI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada O‘zbek va Fransuz tili adabiyoti tarjimalarida xalq qahramonlarining ifodalanishi har ikki tilning qahramonlariga o‘ziga xoslikni ko‘rsatish va bu mavzuni qanday tarzda ko‘rishimiz mumkinligi haqida gaplashamiz. Fransuz adabiyoti, romanlar, dostonlar, teatr asarlari va boshqa adabiy yaratmalari orqali xalq qahramonlarining o‘ziga xos xususiyatlari va qobiliyatlari ko‘rsatiladi.