YUQORI SINF OʻQUVCHILARIDA MEDIASAVODXONLIK KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘rta maktab o‘quvchilarida media savodxonligi ko‘nikmalarini  rivojlantirish ularni ommaviy axborot vositalari muhim rol o‘ynaydigan zamonaviy  dunyoda yashashga tayyorlash uchun juda muhimdir. Ushbu maqolada o‘rta maktab  o‘quvchilarida media savodxonligini shakllantirishning asosiy yondashuvlari va  usullari muhokama qilinadi. Turli xil ta’lim strategiyalari va dasturlarining  samaradorligini o‘rganish natijalari tahlil qilinadi. Media ta’limni maktab o‘quv  dasturlariga integratsiya qilish muammolari va imkoniyatlari muhokama qilinadi.  Maktab ta’limi tizimiga media savodxonligini joriy etishning eng istiqbolli usullari  to‘g‘risida xulosalar chiqariladi