QIZAMIQ KASSALIGINING EPIDEMIOLOGIYASI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Bugungi maqolamizda Qizamiq bilan har qanday bola, hatto kattalar ham xastalanishi mumkin. Bunda kasallik og‘ir kechishi, asoratlar chaqirishi va ba’zan o‘limga olib kelishi ehtimoli mavjud. Ushbu kasallik har yili butun dunyo bo‘ylab tarqalganligi haqida hamda turlari , oldini olish yo‘llari haqida yoritib berilgan