TEMIR YO‘L TRANSPORTIDA HR-FAOLIYAT TRANSFORMATSIYASI IQTISODIYOTNI RAQAMLASHTIRISHNING MUHIM OMILI SIFATIDA (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘zbekistonning strategik rivojlanish rejasi raqamli iqtisodiyot dasturini o‘z ichiga olgan bo‘lib, uning maqsadi mamlakatda, shu jumladan temir yo‘l transportida raqamli muhitni yaratishdan iborat. Mamlakatimizga global raqobatbardoshlik va milliy xavfsizlik masalasini hal etish imkonini beruvchi iqtisodiyotni raqamlashtirish bugungi kunda ustuvor vazifaga aylanib kelmoqda. Shubhasiz, masofaviy ish rejimiga olib kelgan pandemiya bilan bog‘liq voqealar munosabati bilan temir yo‘l iqtisodiyotini raqamlashtirishning dolzarbligibir necha barobar ortdi va bugungi kunda bu dolzarb ehtiyojga aylandi