Psixologik xizmatlar orqali talabalarning ta’lim motivatsiyasini rivojlantirish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqola motivatsiyani shakllantirish inson shaxsini rivojlantirishning ajralmas qismi ekanligi va Ta’lim motivatsiyasini o‘rganish talaba shaxsini rivojlantirishning turli bosqichlarida amalga oshirilishi kerakligi, kognitiv va keng ijtimoiy motivlarga qarab natijalar ham har xil bo‘lishi mumkinligi ochib berilgan.