YASHIRIN IQTISODIYOT VA UNING STATISTIK TAHLILI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Yashirin iqtisodiyot bu iqtisodiy faoliyatni jamiyatdan yashirish  va davlat  tomonidan  nazorat  hamda  hisoboti  yuritilishi  olib  borilmasligini,  shu   bilan birga iqtisodiyotning kuzatib bo‘lmas va norasmiy qismidir. Oddiy  qilib   aytadigan  bo‘lsak,  yashirin  iqtisodiyot  mavjud  qonun  va  jamiyat qoidalarini  chetlab o‘tuvchi jamiyatdagi fuqarolarning iqtisodiy aloqalari desak ham bo‘ladi