XIRURGIK STOMATOLOGIYA (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Xirurgik stomatologiya, tish va ogʻiz tizimiga kirurugik ravishda  qaratilgan jarayonlarni oʻz ichiga oluvchi soha. Bu tibbiy yoʻnalish, tish chirishlar,  implantatsiyalar, ogʻizni tozalash, cyst va tumorlarni oʻlib tashlash, va blok turar  joylarni ochish jarayonlarini oʻz ichiga oladi. Maxillofacial xirurgiya deb ataladigan  bu soha, insonlarning oral sakkiz organlaridagi qattiq muammolarni hal qilishda  keng koʻlamli xizmat koʻrsatadi. Xirurgik stomatologiya, sogʻligi va goʻzalligi  saqlash, funksiyalarni tiklash, va estetik tuzish asosida insonlarga yordam bera olish  uchun mahsulotli va keng doiradagi usullar bilan mashgʻuldir