BOLALARNI ICHKI VA TASHQI MOTIVLARINI O‘RGANISH ORQALI BILIM OLISHGA YO‘NALTIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada bolalardagi ichki va tashqi motivlar, chet el olimlari ta’lim – tarbiya jarayonida o‘quv motivatsiyasining o‘rni, ichki va tashqi motivlarni aniqlash, balalarda bilim olishga mexr uyg‘otish, bolalardagi bilish jarayonini shakllanishi, muammo aniqlash doirasida amalga oshiril-gan ishlarni tahlili keltirilgan