BIR BOSQICHLI FREON SOVUTISH MASHINASIDA (R12, R134A VA R600A) SOVUTISH AGENTLARINI TURLI TASHQI TEMPERATURALARDA VA BIR XIL SHAROITLARDA TAHLIL QILISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kunda asosan oziq ovqat sanoati hamda farmasevtika mahsulotlarini saqlash va muzlatishda keng foydalaniladigan bir bosqichli sovitish mashinalarining turli sovutuvchi agentlarini (R12, R134A, R600A), bir xil sharoitlarda va turli xil tashqi temperaturalarda sovitish unumdorligi, elektr quvvati va sovitish koeffitsiyenti grafiklar asosida tahlil qilingan. Olingan natijalar asosida fasllarga bog‘liq holda ishlatish qulay bo‘lgan yuqori samarali sovituvchi agentlar o‘rganilgan va avzallik va kamchiliklari, parametrlari solishtirilgan