BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA SAVOD O‘RGATISH DAVRINING MUHIM AHAMIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Hozirgi davrda boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga savod o‘rgatishning o‘ziga yarasha qiyinchiliklari mavjud. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda savod o‘rgatish davrida vujudga keladigan qiyinchiliklar yaratish, savod o‘rgatishning asosiy maqsad va vazifalari xususida so‘z yuritiladi. Savod o‘rgatishning birinchi kunlaridanoq o‘qish ongli bo‘lishi, bolalarni ongli o‘qishga o‘rgatish juda muhimligi haqida bayon qilinadi