SHAXSDA FABBING HOLATINI KELTIRIB CHIQARUVCHI OMILLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Zamonaviy dunyoda gadjetlarsiz hayotimizni tasavvur qilish qiyin, chunki  turli xil elektron qurilmalar (planshetlar, smartfonlar va boshqalar) nafaqat darsdan  tashqari, balki o'quv jarayonida ham qo'llanila boshlandi. Darslarda smartfonlar  o'quvchilarni chalg'itadi va diqqatni jamlashiga to'sqinlik qiladi, bundan tashqari,  gadjetlar o'zidan chiqarayotgan radiatsiya nurlari o'sib borayotgan organizmning  jismoniy va ruhiy salomatligiga salbiy ta'sir qiladi