AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TIZIMLARIDA RUXSATSIZ FOYDALANISHLARNI ROLLI METODI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH USULLARINI ISHLAB CHIQISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Bugungi raqamli asrda kiberhujumlar turli sohalarga, jumladan, hukumat, sog'liqni saqlash, moliya va energetika sohalariga qaratilgan yanada murakkablashdi. Hisob-kitoblarga ko‘ra, 2025-yilga borib kiberjinoyatlar jahon iqtisodiyotiga har yili 10,5 trillion dollar zarar keltiradi. Ushbu tahdidlardan samarali himoya qilish uchun tashkilotlar kiberxavfsizlik choralarini kuchaytirishlari va muhim aloqa tarmoqlarini himoya qilishga ustuvor ahamiyat berishlari kerak. Ushbu maqolada biz ruxsatsiz bosqinlardan himoya qilishning ahamiyatini o'rganamiz va muhim aloqa tarmoqlarini himoya qilishning samarali strategiyalarini muhokama qilamiz