RAQAMLASHTIRISH VA TEGISHLI TEXNOLOGIYALARNING BUGUNGI XALQARO SAVDODAGI ROLI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola raqamlashtirish va tegishli texnologiyalarning bugungi xalqaro savdodagi rolini o‘rganadi. Global iqtisodiyot va xalqaro savdoda raqamlashtirish jadal sur'atlar bilan o‘sib bormoqda va raqamli makon global savdoning asosiy sohasiga aylanmoqda. Raqamlashtirishning xalqaro savdoga ta’siri, xalqaro savdo tuzilmasi va shaklidagi o‘zgarishlarning ta’siri, global raqobatning kuchayishi va uning nomoddiy sektorga o‘tishi; raqamlashtirish orqali xalqaro biznes uchun yangi formatlar va imkoniyatlarning paydo bo‘lishi, transchegaraviy tijorat va ko‘rinmas bandlikni kengaytirish, globallashgan raqamli muhitda transchegaraviy va ichki operatsiyalarni qisqartirish; Kompaniyalar, korxonalar va uy xo‘jaliklari bilan raqamli tijoratning jadal rivojlanishi, transchegaraviy virtual makonda tijorat munosabatlarini tartibga solish bilan bog'liq yangi avlod fanining paydo bo‘lishi, xalqaro savdoni tartibga solishda yangi o‘zgarishlarning paydo bo‘lishi kabi omillar o‘rganildi.